Local Heroes The Specs al ruim 50 jaar On Tour

VEGHEL- De Udense band The Specs speelt op zondag 8 januari om 15.00 uur op het podium van cultuurcafé de Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. Deze coverband met een lang en roemrucht verleden speelt nummers van de rockformaties uit de jaren zestig, maar geeft er wel een eigentijdse draai aan. Het is het eerste concert in een serie optredens in het nieuwe jaar onder de titel ‘Local Heroes’. De toegang is gratis.

De groep, ooit opgericht in de Udense Kapelstraat, onder de naam Mary and the Sunspectacles, veranderde haar naam al snel in The Specs. Het thuishonk van de band werd niet lang daarna gedoopt tot soos ’t Keldertje. The Specs traden begin jaren zestig veelvuldig op in het toenmalige uitgaanscircuit en jongerensociëteiten in de regio Zuidoost-Brabant en Land van Maas en Waal. Andere regionale bands waren toen Square (met Addy van de Krommenacker) en El Cid.

The Pretty Things
Het repertoire van The Specs bestond uit nummers van The Kinks, The Rolling Stones, The Pretty Things, The Motions en The Byrds. De optredens in die tijd werden gevolgd door een trouwe schare fans met als hoogtepunt een optreden in het voorprogramma van The Pretty Things in de Veilinghallen in Tiel. Vandaag de dag nu worden de ‘oude’ nummers nog steeds gespeeld maar aangevuld met hedendaagse versies van deze nummers. Denk aan bijvoorbeeld Runaway in een Queen uitvoering.

Tags