Liveshow ‘This is Tina’ in De Afzakkerij

Liveshow 'This is Tina'

VEGHEL - Donderdagavond is er van 20.30 tot 22.00 uur in De Afzakkerij in Veghel een speciaal optreden van ‘This is Tina’. Een liveshow die een ode brengt aan een van de meest succesvolle vrouwelijke artiesten aller tijden, Tina Turner. De show staat binnenkort op de grotere podia in Nederland maar nu dus voor een keer in De Afzakkerij. De toegang is gratis.

Deze tributeband is gebaseerd op de dynamische liveshow waarmee Tina Turner in de jaren negentig over de wereld toerde. De formatie bestaat uit een topzangeres, twee danseressen en backingvocalisten, twee gitaristen, een bassist, een drummer en een saxofonist. Samen geven ze je de belevenis van ‘This is TINA’ uit de jaren negentig.

Succesvolle solocarrière
En wie kent Tina Turner nou niet? Het is de artiestennaam van Anna Mae Bullock, een zangeres en actrice uit de Verenigde Staten met de Zwitserse nationaliteit. Ze heeft de bijnaam Queen of Rock ’n Roll. In de jaren zestig en zeventig werd ze met haar toenmalige echtgenoot Ike Turner bekend als het duo Ike & Tina Turner. In de jaren tachtig brak ze door met een uiterst succesvolle solocarrière. De zangeres is met tweehonderd miljoen verkochte platen de bestverkopende vrouwelijke rockartiest en verkocht de meeste concerttickets van alle soloartiesten ter wereld; ze is ‘Simply the Best!’