Live muziek op Koningsdag in Afzakkerij

VEGHEL – Op woensdagmiddag 27 april, Koningsdag, is het podium van De Afzakkerij op De Noordkade in Veghel voor liefst twee livebands; Skunkz van 14.00 – 16.00 uur en Sunfire van 16.30 – 18.00 uur. Twee topformaties met elk een eigen genre die Koningsdag in muzikaal opzicht zeker wat extra kleur geven. De toegang tot beide optredens is gratis.

Sunfire is een Western Folk band bestaande uit vijf leden ontstaan in 2017. Hun sound wordt geïnspireerd door diverse genres zoals country, folk, bluegrass, alternate rock and roots. De ‘stripped-down sound’ contrasteert met americana en demonstreren een rock invloed, wat zorgt voor een niche stem in de muziek industrie. Verwacht rauwe vocals, adembenemende verhalen, en onweerstaanbare ritmes en melodieën. In de afgelopen jaren stonden zij op meerdere podia in Europa terwijl zij de harten veroverden van organisatoren, pers en, meest belangrijk, het publiek. De band bestaat uit: Satria Karsono (lead vocals, banjo, gitaar), Sophie Zaaijer (viool, vocals), Berend de Vries (gitaar, vocals), Jeroen van Leeuwen (drums, vocals) and Michel Beeckman (basgitaar).
Skunk Anansie
In juni 2016 ontstond SkunkZ. Een viertal Brabantse rasmuzikanten besloot een tribute te brengen aan de geweldige britse band Skunk Anansie. Het sloeg direct aan bij een groot publiek en het fenomeen werd voortgezet. SkunkZ speelt lekker stevige rocknummers afgewisseld met gevoelige snaren. De grote hits uit de 90’s zoals Selling Jesus, Hedonism, Charlie Big Potato en Weak komen uiteraard in hun set voorbij. Maar ook het nieuwere en vooral ruigere werk van Skunk Anansie komt aan bod. Stilstaan is er niet meer bij, van begin tot het eind speelt de band vol energie en attitude. Met een vette gitaarsound, de nodige uptempo beats en een klasse frontvrouw zorgen zij voor een dikke middag die je omver zal blazen! De band bestaat uit: Mireille Braun (zang), Nico Spruijt (gitaar), Romulo Santos (basgitaar), Marcel Weijtenburg (drums), Angelique Braun (backing zang).