Live: Daar houden we van in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Evenementen live vanaf locatie in het programma brengen. De makers van de 55 Plusshow zijn er dol op. In de uitzending van zondag 10 september gebeurt dat zelfs tweemaal. In het eerste uur vanuit Schijndel en in het tweede uur vanuit Veghel. Dat zit zo:

Bloemenpracht
Tuinvereniging Arcadia houdt in Schijndel van 10.00 tot 16.00 uur een open dag. Volgens een bericht van de vereniging zelf is hun bloementuin bezaaid met een indrukwekkende variatie van ongeveer 80 soorten dahlia’s en 25 soorten chrysanten. Hoe deze wonderpracht eruit ziet krijgen we via een bloemrijke vertelling te horen van verslaggever Pauline de L’Or. Zij neemt voor ons in het eerste uur een kijkje bij Arcadia. Wie weet stap je na onze uitzending op de fiets om zelf ook te gaan kijken.

Market Garden
Aan het begin van ons tweede uur meldt collega Annemieke van der Aa zich vanuit Veghel met een live bijdrage over de herdenking Market Garden. Dat gebeurt bij het oorlogsmonument aan de Kolonel Johnsonstraat. De komende week zijn er in Meierijstad nog meer activiteiten op dit gebied. Daarover informeren we eveneens de luisteraars.

Oorlogsverhaal uit Eerde
Ook podcast de ELFDE man heeft met de 2e wereldoorlog te maken. Dit verhaal speelt zich af in 1943 rond Eerde en gaat over een Amerikaanse parachustist die daar landde. Over dat geheimzinnige gebeuren maakten Laura van den Akker uit Sint-Oedenrode en Bredase Tanja Slootmans een 6-delige podcastserie die vanaf 17 september als eerste via Omroep Meierij wordt uitgezonden en pas daarna via de podcastkanalen is te horen. De 2 podcastmakers vertellen er zondag over in de 55 Plusshow. Mogelijk brengen ze ook Cor Vervoort mee. Dat is degene die de zoektocht naar die Amerikaanse parachutist op gang bracht.

20 Jaar radio
Dan waren we woensdag in de studio van Omroep Meierij om onze radiocollega’s Piet Pels en Peter de Laat in het zonnetje te zetten. Zij maken samen de programma’s Een Uurke Plat en Breek de week die elke zondagmorgen van 09.00 tot 11.00 uur op Omroep Meierij zijn te horen. Natuurlijk spraken wij ook met Peter en Piet en dat gesprek is zondag in de 55 Plusshow te horen.

Sterke muizenverhalen
Wie hoor je zondag nog meer? Dichter Bob Kalkman namens Schrijverscollectief Meierij, Sonja van den Heuvel die boekentips heeft en onze vaste Meierijse verhalenverteller Antoon Buiting. Dit keer met muizenissige sterke verhalen. Tussendoor draaien wij muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Te horen via 107.1 FM en de mediakanalen van Omroep Meierij.

Oorlogsmonument De Kangoeroe
Fotograaf: Hans Hultermans