Lijst Blanco mogelijk verder als BBB

MEIERIJSTAD – Thijs van Zutphen, fractievoorzitter van Lijst Blanco wil niet bevestigen dat zijn partij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen door gaat onder de vlag van BBB. “Wij houden allerlei opties open,” zegt hij, "ook aansluiting bij BBB".

BBB deed dit jaar voor het eerst mee aan de landelijke verkiezingen. Tweede Kamerlid Caroline van de Plas viel meteen op toen ze met een tractor naar het Binnenhof ging. Sindsdien wordt ze omarmt door de media en is ze voortdurend te zien in de meest uiteenlopende TV-programma’s.

Lijst Blanco ontstond vijf jaar geleden omdat een groep jongeren vond dat ook hun geluid te horen moest zijn in de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Meierijstad. De partij deed het goed onder de leerlingen van middelbare scholen en kwam met twee zetels in de gemeenteraad.

De partij deed mee met een blanco lijst. Dat gebeurde onder meer omdat het deponeren van een naam notariskosten met zich mee zou brengen en dat geld wilde de partij liever aan andere dingen besteden. De partij koos toen ook de naam Lijst Blanco.

Op dit moment wordt er intern onderzocht hoe de partij de komende verkiezingen in zal gaan. Volgens Thijs van Zutphen kan het alle kanten nog op en is aansluiting bij de BBB één van de mogelijkheden.