Lezing over terugkeer extreemrechts in bieb

VEGHEL - In Bibliotheek Veghel is komende dinsdag om 20.00 uur een lezing van journalist en wetenschapper Nikki Sterkenburg. Op uitnodiging van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken vertelt ze over de nieuwe generatie radicaal- en extreemrechts waar ze het boek ‘Maar dat mag je niet zeggen’ over schreef.

Wat drijft de huidige generatie radicaal- en extreemrechtse activisten? Wie zijn ze, wat willen ze en waarom doen ze wat ze doen? Voormalig onderzoeksjournalist en extremisme-onderzoeker Nikki Sterkenburg wilde de antwoorden op die vragen weten en trok drie jaar lang op met de radicaal- en extreemrechtse beweging in Nederland.

Ze interviewde moskeebezetters, zat aan de keukentafel bij neonazi’s en maakte van dichtbij de opkomst van intellectueel rechtsextremisme mee. In 2021 promoveerde ze op haar onderzoek en bracht gelijktijdig een publieksboek uit: Maar dat mag je niet zeggen. Ze neemt de bezoeker mee in haar onderzoek en blikt ze terug op de afgelopen jaren. Kaarten voor de lezing zijn online verkrijgbaar en in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken.

Journalist en wetenschapper Nikki Sterkenburg.