Lezing over kunstenaar Alphonse Mucha in bibliotheek

SINT-OEDENRODE - De bibliotheek van Sint-Oedenrode is in een nieuw jasje gestoken en dat wordt gevierd met onder meer met een lezing in de reeks Kijk! Kunst. Kunsthistorica Marie Christine Walraven komt op dinsdagavond 17 mei naar de bibliotheek om alles te vertellen over kunstenaar Alphonse Mucha.

Alphonse Mucha (1860-1939) werd geboren in Tsjechië. Zeven jaar nadat hij zich in Parijs heeft gevestigd, kan niemand meer om hem heen. Dan maakt zijn affiche Gismonda, waarop zijn muze Sarah Bernardt staat afgebeeld, hem wereldberoemd. Al snel wordt zijn weelderige stijl omgedoopt in Art Nouveau.

Mucha en de popcultuur

De lezing van Marie Christine Walraven gaat dieper in op zijn leven en werk. De invloed van Mucha’s kunst op de popcultuur uit de jaren zestig en zeventig komt ook aan bod. De avond begint om 19.30 en duurt tot 21.30 uur.
Kaarten voor de lezing zijn 6 euro voor leden van de Bibliotheek en 8 euro voor niet-leden. Ze zijn verkrijgbaar via de website www.nobb.nl/activiteiten en bij alle Noord Oost Brabantse Bibliotheken.