Lezing over klare taal in de zorg in Veghelse bieb

VEGHEL – Begrijpelijke taal doet ertoe. Zeker in de zorg. Maar wat als je de Nederlandse taal minder goed beheerst? Bijvoorbeeld omdat je een migratieachtergrond hebt? Of omdat je het gewoon heel erg moeilijk vindt om een dokter te begrijpen? Deze vragen staan centraal in de lezing ‘Klare taal in de zorg’. De lezing vindt plaats op dinsdag 12 september in de bibliotheek in Veghel.

De lezing wordt gegeven door dr. Jeanine van der Giessen, docent aan de Universiteit Utrecht. Jeanine promoveerde op gezondheidsgeletterdheid en gelijke toegang tot erfelijkheidsonderzoek bij borstkanker. Daarvoor werkte ze als onderzoeker bij het UMC Utrecht. In 2020 werd ze door de Stichting Lezen en Schrijven genomineerd voor de Taalheldenprijs.
Van der Giessen laat in deze lezing zien hoe we begrijpelijke communicatie in de zorg kunnen bevorderen. Dat doet ze met sprekende voorbeelden uit de praktijk en interessante inzichten uit haar onderzoek. Zowel zorgprofessionals, mensen die met bovengenoemde vraagstukken worstelen als alle andere geïnteresseerden zijn welkom.
De lezing valt midden in de Week van Lezen en Schrijven, waarin extra aandacht wordt gevraagd voor laaggeletterdheid. Aanvang 20.00 uur, aanmelden via nobb.op-shop.nl.