Lezing Manon Uphoff in Rooi voor het eerst ook te volgen via livestream

SINT – OEDENRODE Schrijfster Manon Uphoff geeft vrijdag 27 november een lezing in Mariëndael. Zij is uitgenodigd door Roois Kultuur Kontakt. In verband met coronamaatregelen geeft zij twee lezingen op één avond. Haar lezing is ook via een livestream te zien.

Uphoff is schrijfster van romans, verhalen en scenario’s, en ook beeldend kunstenaar. In 2019 kwam haar boek Vallen is als vliegen uit, een boek over haar eigen pijnlijke verleden. Uphoff groeide op tussen twaalf broers en zussen. De dood van haar oudere zus, uitgehongerd en uitgedroogd, dwingt haar niet langer weg te kijken, maar haar verleden onder ogen te zien. Ze tekent verhalen op over haar vader Holbein, ontwerper, tovenaar, wetenschapper, gesjeesd seminarist en god, die een heel eigen wereld creëerde; een wereld waarin behalve liefde en schoonheid ook onbegrensdheid, seksueel misbruik en geweld vrij spel hadden. Ze schrijft ook over haar andere zussen, met wie ze wraak kan nemen en kan lachen tot de verlossing volgt.

Beste Nederlandstalige roman

Vallen is als vliegen werd door het NRC Handelsblad uitgeroepen tot beste Nederlandstalige roman van 2019.

Vanwege de coronamaatregelen én om zoveel mogelijk bezoekers in de gelegenheid te stellen de lezing bij te wonen, zal de schrijfster die avond haar lezing twee keer geven. De eerste lezing begint om 19.30 uur (volgeboekt), de tweede om 21.00 uur (nog kaarten beschikbaar).

Alle praktische informatie is te vinden op de website van het Roois Kultuur Kontakt.

De lezing is ook via een livestream te volgen. De link naar het YouTube-kanaal is aan te vragen door een mail te sturen aan literatuur@rooiskultuurkontakt.nl