Lezing biodiversiteit bij IVN Veghel

VEGHEL - Het verhogen van de biodiversiteit van de tuin is een wens van veel tuinbezitters maar welke planten zet je dan in de tuin? Klimaatsverandering heeft veel gevolgen in deze maatschappij en ook de tuin heeft te lijden van extreme droogte en soms veel nattigheid. Welke aanpassingen kan je doen? In de natuur zijn steeds vaker planten te vinden die ontsnapt zijn uit tuinen: wat voor gevolgen heeft dit en hoe kan je dit voorkomen?

Op woensdag 5 april geeft Mieke Hurkmans van voormalig tuinontwerpbedrijf De Weieven op uitnodiging van natuurvereniging IVN Veghel een presentatie over de inrichting van de tuin ten gunste van de biodiversiteit. Locatie is de Natuurtuin, Patrijsdonk 53a in Veghel, aanvang 20.00 uur en aan het bijwonen van deze avond zijn geen kosten verbonden.

Prairietuinen
Naast boeken en foto’s zijn er ook ontwerpen en beplantingsplannen te zien zijn. Mieke heeft zich gespecialiseerd in duurzame prairietuinen en daar is na de pauze uitgebreid aandacht voor. Meer informatie www.ivn-veghel.nl of natuurtuin@meierijstad.nl Meer informatie www.ivn-veghel.nl of 06-50876254.