Levend schilderij en nachtelijk atelier tijdens Nacht van de Noordkade

Atelier van de Nacht

Het  atelier van de Nacht is een inspiratieworkshop over ruimtelijk werken, waarin de magie van de nacht als inspiratie wordt gebruikt. Onder leiding van beeldend kunstenaars Caroline Teesing en Giovanni Dalessi gaan deelnemers overdag al aan de slag met het bouwen van sculpturen van plastic en gaas, die ’s avonds in het donker oplichten en voor een magische sfeer zorgen. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden voor deze workshop, via de website van Phoenix Cultuur. Deelname is gratis.

Bomvol programma
Het bovenstaande is slechts een kleine greep uit het bomvolle programma tijdens de Nacht van de Noordkade. Zo kan het publiek bijvoorbeeld ook uit hun stem uitbrengen op het mooiste ontwerp voor de ballustrade in de smederij. In het donker worden prachtige lightdrawings gepresenteerd en jongeren van het tekenatelier verkopen 20 zeefdrukken, geïnspireerd op de fabriek, die zij o.l.v. Timo van Doren tijdens de lessen hebben gemaakt. In de hele fabriek vinden er allerlei muziekoptredens plaats van leerlingen, diverse ensembles en muziekverenigingen uit Meierijstad. De bands van Pop&Co laten hun muzikaliteit horen in de Afzakkerij. Ook de dansafdeling is weer goed vertegenwoordigd met diverse dansstijlen. Dit jaar zoekt dansdocente Yvonne den Dekker de samenwerking op met Jazzkids o.l.v. Jo Hennen en ook pianodocent Peter Schütz zorgt samen met een leerling voor muzikale ondersteuning. De musicalgroepen van de theaterafdeling geven alvast een vooruitblik naar Theaterfestival Windkracht ’19 en de musicalproductiegroep verzorgt op verschillende plaatsen straattheateracts.

Kijk voor meer informatie en het gehele programma op www.phoenixcultuur.nl en www.chvnoordkade.nl

Bekijk ook: http://www.omroepmeierij.nl/2019/01/vierde-nacht-van-de-noordkade-in-aantocht/

VEGHEL – Phoenix Cultuur presenteert komende vrijdag tijdens De nacht van de Noordkade dit jaar onder andere het ‘Levend Schilderij’ en de inspiratieworkshop ‘Atelier van de Nacht’. De vierde editie van het Winterevenement op 25 januari begint om 19.00 uur en gaat door tot 02.30 uur.


Levend Schilderij

Onder leiding van docente Lonneke de Wit beelden spelers van de theaterafdeling met medewerking van het publiek, vanaf 19.00 uur, maar liefst zes iconische schilderijen uit. Het publiek beleeft ook de opbouw van de sets live mee en docent en kunsthistoricus Roland Koekkoek geeft uitleg over de kunstwerken. Tekenatelier cursisten van Ryemma Stoop en fashionmodellen van Anita Eijgermans beelden vervolgens om 20.00 uur ook een eigen schilderij uit.