Leren autorijden met 1,5 meter…

Meierijstad: Ondernemen in Crisistijd (14)

Kappers, fysiotherapeuten, opticiens…ze hebben allemaal moeite om hun werk goed te kunnen doen in de 1,5 meter samenleving die we nu hebben. En dat geldt zeker ook voor de autorijscholen, want rijles geven op 1,5 meter afstand in de lesauto, dat gaat niet.

De gemeente Meierijstad is een van de grotere werkgevers in deze regio en moet natuurlijk ook heel goed rekening houden met alle RIVM voorschriften. Maar juist door de fusie van Veghel, Schijndel en St. Oedenrode heeft Meierijstad volgens gemeentesecretaris Wilms-Wils eigenlijk al een voorsprong opgedaan met deze manier van werken.

En voor de meeste starters is het voorjaar van 2020 nou niet het meest ideale moment om een eigen bedrijf te beginnen, maar als je bedrijf gespecialiseerd is in het online coachen, zoals dat van Lieke van der Zee uit Schijndel, dan is dit natuurlijk juist wel een heel goed moment.

Dit zijn de onderwerpen in onze rubriek Meierijstad: Ondernemen in Crisistijd, dat elk uur wordt uitgezonden in ons tv-programma RondOM. En de aflevering is ook te zien op onze website en via de app.