Leo en Sjaan genieten van briljanten huwelijk

SCHIJNDEL – Leo en Sjaan van den Heuvel vieren woensdag 7 februari hun briljanten oftewel het 65-jarig huwelijksjubileum. De familie Van den Heuvel staat in Schijndel bekend om haar autogarage. Leo zette zich veertig jaar lang in voor Automobielbedrijf van den Heuvel.
Leo en Sjaan van den Heuvel zijn 65-jaar getrouwd en mogen zich dus een briljanten koppel noemen.

Leo en Sjaan ontmoetten elkaar tijdens het dansen in Woensel. Het was liefde op het eerste gezicht. De klik ontstond na een aantal keer dansen. Na een relatie van zeven jaar volgde het jawoord. Ze kregen twee dochters; Anita en Rian. “Ze dansen nog altijd minimaal één keer in de maand bij Cultureel Centrum De Vink”, zegt Anita. Zij herinnert zich nog goed hoe druk het in het garagebedrijf kon zijn. Anita: “Mijn ouders waren regelmatig tot ’s avonds laat bezig in de zaak.” Inmiddels is het autobedrijf verkocht. De familienaam blijft wel verbonden aan het bedrijf.   

Geven en nemen
Het briljant huwelijkskoppel geniet nu van hun pensioen, de zes kleinkinderen en inmiddels drie achterkleinkinderen. “Leo rijdt nog steeds auto”, aldus Anita. “In hun vrije tijd wandelen en fietsen ze veel. Ze zijn altijd vriendelijk en attent. Ik heb ze bijvoorbeeld nog nooit ruzie zien maken”, vervolgt ze. ‘Geven en nemen’ is volgens het koppel het geheim van een goed huwelijk. Burgemeester Van Rooij komt vandaag (7 februari red.) op bezoek. “Daar kijken mijn moeder en vader naar uit”, aldus de dochter.

Op 7 februari in 1959 zeiden Leo en Sjaan het jawoord tegen elkaar.
Fotograaf: Familiearchief Van den Heuvel