Lente-onderwerpen in 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Zelfs aan het radioprogramma de 55 Plusshow merk je dat het de goede kant opgaat met het weer. Hoezo dan? Er zijn steeds meer activiteiten waarvoor men aandacht vraagt.

Ons eerste item in de uitzending van zondag 17 maart is de oproep van Petra Thoen. Deze kunstenares van Studio Hooi in Wijbosch doet een oproep aan creatieve dorpsgenoten om mee te doen met het jaarlijkse Bevrijdingsfestival op 5 mei bij Casa Del Arte. Vertel jouw verhaal door middel van kunst.

Goede Doelen Week
Voor de organisatie van de Goede Doelen Week in Veghel is het ook dit jaar weer een hele kunst om alle benodigde materialen bij de vrijwilligers te krijgen. Om op 2 april te starten met het wegbrengen van de enveloppen organiseert het bestuur een Drive In voor wijkhoofden. Zij halen bij het Rode Kruisgebouw aan de Evertsenstraat de collectepakketten op. Zij overhandigen die op hun beurt aan de collectanten die de bijbehorende enveloppen tussen 2 en 6 april huis-aan-huis verspreiden. Dit allemaal om maar liefst 19 Goede Doelen financieel te ondersteunen.

Steunouders gezocht
Over ondersteunen gesproken. Heb je al ooit van steunouders gehoord? Nee? Ga alvast naar de website www.steunouders.nl om erover te lezen. Bovendien komt Anne van Dinther zondag in de 55 Plusshow aan het woord. Zij doet een oproep waarin je wellicht geïnteresseerd bent.

Iedereen luistert mee
Interesse is er altijd in de bijdragen van onze vaste medewerkers Antoon Buiting, Sonja van den Heuvel en een van de dichters van Schrijverscollectief Meierij. En hoe zit het met de muziek? Die komt altijd uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Herkenbare nummers voor onze 55 Plusluisteraars. Hoewel iedereen die jonger is dan 55 jaar vanzelfsprekend mag meeluisteren. Van 11.00 tot 13.00 uur via 107.1 FM of via https://www.omroepmeierij.nl/radio