Lenen, lenen maar terugbrengen ho maar

Wachttijden bibliotheekboeken loopt op

MEIERIJSTAD – Leden van de bibliotheek lenen heel veel, maar brengen weinig terug. Daarom doen de bibliotheken een beroep op iedereen die stapels gelezen boeken thuis heeft liggen, die terug te brengen.

Vanwege de coronamaatregelen zijn de bibliotheken gesloten. Als alternatief kunnen bibliotheekleden gereserveerde boeken ophalen bij de ‘afhaalbieb’. Daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Ook kunnen mensen geleende materialen coronaproof terugbrengen. Bibliotheekmedewerkers merken echter dat er veel uitgeleend wordt, maar weinig ingeleverd.

Wachttijd loopt op
Door de spullen nu terug te brengen voorkom je dat de bibliotheek bij heropening te kampen heeft met lege kasten. Bovendien zitten nu mensen thuis te wachten op bestelde boeken die bij iemand anders onaangeroerd op tafel liggen. Doordat leners boeken niet inleveren, loopt de wachttijd voor populaire titels nu nog wel eens op.

Verruiming openingstijden

Om het gemakkelijker te maken om materialen in te komen leveren, verruimt de Bibliotheek Veghel haar openingstijden. Vanaf 12 april is het afhaal- en inleverloket daar op maandag t/m zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur geopend. Openingstijden van de overige afhaalpunten zijn te vinden via www.bibliotheekmeierijstad.nl.

55Plusshow

Ook in de 55Plusshow van 11 april, die wekelijks op zondag tussen 11:00-13:00u wordt uitgezonden op OSR 920 Omroep Meierij, besteedde Sonja van den Heuvel aandacht aan het terugbrengen van geleende bibliotheekboeken in de tweewekelijkse rubriek "Nieuws uit de bieb". De rubriek is als podcast hieronder te beluisteren.