Lekker wandelen buiten je boekje

MEIERIJSTAD – De bieb, meer dan boeken alleen. Die slogan schudden we zo even uit onze mouw. Maar het is ook echt zo. Een van de medewerkers van de bibliotheken in Meierijstad is bijvoorbeeld betrokken bij de organisatie van de wandeltocht Buiten je boekje. Een mooie samenwerking met wandelvereniging OLAT. Deze culturele wandeling voert zondag door de omgeving van Nijnsel. De 55 Plusshow is erbij, op locatie. Tussen 11.00 en 13.00 uur hoor je van Jolijn van Rossem alles wat je over de wandeltocht moet weten.

Gezelligheid in een bijzonder café
Nu de coronabeperkingen zo goed als opgeheven zijn, gaan ook de deuren van Autismecafé Meierijstad in Veghel weer open. De vrijwilligers verheugen zich er nu al op om maandagavond 28 juni vanaf 19.30 uur de eerste gasten te ontvangen in het café in het Pieter Brueghel Huis. Iedereen is weer welkom trouwens. Niet alleen mensen met autisme, maar iedereen uit hun omgeving. Dorien van Rooij was drie jaar geleden nauw betrokken bij de oprichting van het Autismecafé. In onze show legt ze uit waarom deze avonden zo belangrijk zijn.

Denk mee over mogelijkheden voor maatschappelijke stages
Het is niet meer verplicht, de maatschappelijke stage. Toch gaan na de zomervakantie de leerlingen van het Eldecollege in Schijndel via school als vrijwilliger aan de slag. Sommigen zoeken zelf hun stageadres, anderen krijgen hulp van Monique Zivanovic. In ons radioprogramma doet de vrijwilligerscoördinator van Welzijn De Meierij een oproep.

Op de fiets naar Mijmerplaatsen
Drie maanden geleden opende burgemeester Kees van Rooij samen met Commissaris van de Koning Ina Adema de eerste Mijmerplaats in Erp. En zaterdag fietste de burgervader voorop over de fietsroute die alle 13 Mijmerplaatsen met elkaar verbindt. Ter herinnering aan de coronacrisis, die nooit vergeten mag worden. Waarom ook jij deze route eens zou moeten fietsen? Wie kan je daar in onze show nu beter van overtuigen dan de burgemeester zelf.

Tips, muziek en een zakdoek
Fietsen? Misschien lees je veel liever een goed boek. Luister dan naar de tips van Sonja van den Heuvel. Of krijg jij een heel apart gevoel van binnen van een goeie gouwe ouwe? Dan word je vast en zeker blij van strangers in the night en en al die andere toffe platen uit de jaren ’60, ’70 en ’80 die in de 55 Plusshow voorbij komen. Dus gooi je haren los (als je nog wat over hebt) en schud die heupen los op de Rolling Stones. Voor je het weet is het weer monday monday. Tussendoor ontrafelt Antoon Buiting in zijn Meierijs Verhaal het geheim achter de zakdoek. Waarom was dat ding vroeger toch zo belangrijk? Ben jij meer van de kunst der schone letteren? Dan trakteert Bob Kalkman je op een mooi Gedicht van de Week.

Je bent er bij, toch, zondag? Hartstikke gezellig! En voor het geval je dat nog niet wist: de deuren van onze podcast staan nog altijd wagenwijd voor je open.