Lekker blijven bewegen (video)

SCHIJNDEL – Op het terrein van Avanti’31 werd donderdag 2 september de OldStars Beweegdag gehouden. Het doel is om ouderen kennis te laten maken met het OldStars sport- en beweegaanbod. Bij OldStars kunnen ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen en ontmoeten. Ook kunnen ze actief zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger.

Walking…
In sessies van 20 minuten kunnen ouderen meedoen met beweeg-spelvormen als het Oldstars-walking voetbal, -hockey, -handbal en -korfbal.
Er zijn 8 Oldstar coaches en trainers die de spellen aanbieden.

Lockdown
Wim Vermeulen kwam vorig jaar tijdens de lockdown op het idee om deze bijzondere happening te organiseren. De dag is een gezamenlijk initiatief van van SV Avanti’31, De Hopbel, DKV Celeritas, RKSV Sint Oetelrode en HV Zephyr, in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. Ook de gemeente neemt actief deel en de PSV Foundation. Ook de Voedingsacademie (in samenwerking met sportcentrum Papendal in Arnhem) was aanwezig om meer inzicht geven in goede en gezonde voeding. En de gemeente Meierijstad neemt actief deel met de opleiding van trainers en coaches.