Leijgraaf scoort met 'slimme technologie'

VEGHEL– Tien opleidingen van de mbo-opleiding van de Leijgraaf horen bij de beste van Nederland. Dat blijkt uit de Nationale Keuzegids mbo 2022 die maandag is gepresenteerd. De Leijgraaf heeft vestigingen in meerdere plaatsen in Noordoost-Brabant waaronder Veghel.

De Keuzegids mbo verschijnt jaarlijks en is een veel gebruikt instrument bij de keuze voor een school of opleiding. In de gids staat het volledige opleidingsaanbod per regio, aangevuld met de arbeidsmarktgegevens en een kwaliteitsvergelijking tussen de scholen. De scores van de opleidingen zijn gebaseerd op onder meer een uitgebreid onderzoek onder Nederlandse mbo-studenten.

Bovengemiddeld

De Leijgraaf scoort voor de opleidingen in de studierichting ‘slimme technologie’ het beste van Nederland. Studenten geven een bovengemiddelde score op alle vlakken. Dan gaat het over onder meer het onderwijs, begeleiding, informatie, sfeer, veiligheid en lesmateriaal.

In die categorie slimme technologie scoort de Leijgraaf in Veghel hoog op de volgende onderdelen: eerste monteur mechatronica mbo-3 (BBL); middenkaderfunctionaris smart building mbo-4 (BOL); middenkaderfunctionaris smart industry mbo-4 (BOL); monteur mechatronica mbo-2 (BBL) en technicus mechatronica systemen mbo-4 (BBL).
Ook andere opleidingen van De Leijgraaf komen in de Keuzegids mbo 2022 goed uit de verf. Zo staat de school met de volgende studierichtingen in de top drie van de regio Noordoost-Brabant, Limburg: publieke veiligheid; financiële dienstverlening en administratie; laboratorium en gezondheidstechniek.

Fusie

Op 1 januari fuseert het bestuur van De Leijgraaf met het bestuur van Koning Willem I College in Den Bosch. Met de start van het schooljaar 2022-2023 worden ook beide organisaties samengevoegd en gaan samen verder als het nieuwe Koning Willem I College. Dankzij deze fusie bundelen beide scholen hun kracht om nog beter onderwijs in de regio Noordoost-Brabant te verzorgen.

Student mechatronica De Leijgraaf