Lees Lokaal: Domien van der Meijden

MEIERIJSTAD - Schrijvers een podium bieden die uit Meierijstad komen óf die over Meierijstad schrijven. Dat is de insteek van de nieuwe lezingenreeks Lees Lokaal, waarvan de eerste bijeenkomst plaatsvindt op dinsdag 18 april 2023 van 20.00 tot 22.00 uur in de Bibliotheek in Veghel.

In Lees Lokaal maak je kennis met schrijvers die misschien wel je buren zijn. En met boeken van eigen bodem. Cultuur van én over Meierijstad, daar draait het in Lees Lokaal dus om.

Historisch verteller
De eerste spreker is Domien van der Meijden, verslaggever bij het Brabants Dagblad, en auteur van het boek 'Twee kanalen vol verhalen: 200 jaar Zuid-Willemsvaart en bijna 10 jaar Máximakanaal'. Als 'historisch verteller' maakte hij voor het Brabants Dagblad met 8000 bezoekers boottochten door de Zuid-Willemsvaart en het Máximakanaal. Wat maakt beide kanalen - en dan vooral de Zuid-Willemsvaart - tot industrieel erfgoed en maritiem cultureel landschap? En wat is de sociaal-maatschappelijke, economische en culturele betekenis van de Zuid-Willemsvaart voor Meierijstad?

Domiens lezing belooft een reis kriskras door heden en verleden, vol leuke wetenswaardigheden, boeiende anekdotes én een boeiende blik op de (lokale) toekomst.