Leerlingen Fioretti-college maken kennis met de natuur in themaweek (video)

VEGHEL - Leerlingen van het Fioretti-college in Veghel hebben deze week een speciale themaweek over de natuur. De kinderen krijgen daar heel de week workshops over. Daarom ging een groep scholieren donderdag mee het bos in om te leren hoe het werk van een boswachter eruitziet.

“We willen leerlingen aanmoedigen om meer de natuur in te gaan”, vertelt docent Laura de Hoog. “Daarom gaan we ook naar buiten, weg uit het klaslokaal, dan leren de kinderen niet alleen over de natuur, maar ook in de natuur”, vervolgt ze.

De workshop in het bos werd gegeven door oud-biologiedocent van het Zwijsen College Rini Kerstens. Hij is weliswaar geen boswachter, maar weet er wel veel vanaf dankzij zijn achtergrond als biologiedocent. Hij vertelde onder andere over dennenappels en loofbomen.

De leerlingen vonden het erg interessant. “Ik wist niet veel over het bos, maar ik heb allerlei nieuwe dingen geleerd, dus dat is wel leuk”, vertelt Daan. “Alleen alle muggen in het bos vond ik wel iets minder”, zegt hij lachend.