Leerlingen Elde College tijdelijk naar 't Spectrum

SCHIJNDEL – Leerlingen van het Elde College in Schijndel gaan de komende weken gebruik maken van sociaal-cultureel centrum ’t Spectrum. Dat heeft deels te maken met de coronacrisis.

De komende week gaan leerlingen van de tweetalige klas een paar dagen les volgen in ’t Spectrum. Die lessen worden mede gegeven door mensen van buiten de school. De opzet van het project vraagt wat extra ruimte. Omdat leerlingen in de school anderhalve meter afstand moeten houden wordt uitgeweken naar ’t Spectrum.

Examenkandidaten

De week daarna wordt het sociaal-cultureel centrum een aantal dagen in gebruik genomen door examenkandidaten, die zich daar gaan voorbereiden.

“Sinds januari moeten leerlingen ook anderhalve meter afstand houden. Wij denken dat het daarom beter is dat de examenkandidaten naar ’t Spectrum gaan,” aldus Toos Michon, sectordirecteur van het Elde College.

Volgens haar heeft de tijdelijke verhuizing een bijkomend voordeel. Zij denkt dat de focus op het examen vergroot als de leerlingen even in een andere omgeving zijn, zodat ze beseffen dat ze met iets speciaals bezig zijn.


Er was ook een plannetje om in de theaterzaal van ’t Spectrum samen een theaterstuk te doen, maar dat stuitte op praktische bezwaren. In plaats daarvan krijgen de examenkandidaten een mindfulnesstraining.