Leerlingen De Ark steunen meester Gijs met sponsorloop

VEGHEL – Gijs Wijdeveld, leraar op basisschool De Ark in Veghel, stapt van 19 tot en met 24 juni op zijn racefiets om mee te doen aan de Giro di Kika. Een 5-daags fietsevenement met als doel om geld op te halen voor onderzoek naar kinderkanker. Daarvoor fietst hij 5 etappes door de Dolomieten. 4 Van ongeveer 100 kilometer door de bergen en na een rustdag als laatste etappe het toetje, de beklimming van de Stelvio. Een bergpas die met zijn 2758 meter, de hoogste pas in Italië is en één van de zwaarste beklimmingen in het wielrennen.

Plan leerlingenraad
Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig en Gijs doet er alles aan om zoveel mogelijk geld op te halen. Alleen al om mee te mogen doen aan de Giro di Kika moet hij € 2.500,- meebrengen. Dat lukt de sportieve meester riant. Om dat geldbedrag bij elkaar te krijgen bakte hij in januari al oliebollen. Gijs waste auto’s voor het goede doel en toen op De Ark bekend werd wat de sportieve meester van plan was, kwam de leerlingenraad, bestaande uit leerlingen van de groepen 6, 7 en 8, met een mooi plan. Een sponsorloop rond de school die voor meester Gijs geld moest opleveren om mee naar Italië te nemen.

Hopen op 5000 euro
Woensdagmorgen schoven leerlingen en leraren het lesmateriaal aan de kant om de sportschoenen aan te trekken voor de sponsorloop rond De Ark. Na een warming up en aangemoedigd door ouders en de jongste leerlingen werd het op een lopen gezet. Met om de hals een kaart waarop de rondjes werden afgetekend. Voor het geval er per rondje wordt betaald. “Maar er zijn ook al zakjes met geld binnengekomen. Ik heb het nog niet geteld, maar ik vind het schitterend wat de leerlingen hier nu doen”, aldus meester Gijs. Stiekem geteld heeft hij nog niet maar hij rekent hardop uit: “Stel dat ieder kind een tientje bij elkaar loopt, dan wordt dat 200 maal 10 euro is 2000 euro. Opgeteld bij de 3000 euro die ik al heb liggen kan ik toch 5000 euro meenemen voor Kika”.

In de 55 Plusshow van zondag 12 juni op Omroep Meierij radio is tussen 11.00 en 13.00 uur een interview met Gijs te horen waarin hij over zijn ambities vertelt.

Sponsorpagina
En mochten er mensen zijn die Gijs Wijdeveld nog financieel willen steunen, dan volgt hier de link naar zijn persoonlijke sponsorpagina: https://www.girodikika.nl/gijs-wijdeveld-giro-di-kika-2022?skip_cookies=true