Leerlingen bs De Heijcant schilderen voor Fabriek Magnifique

MEIERIJSTAD – Leerlingen van basisschool De Heijcant in Schijndel waren vrijdag als echte schilders met verf en penseel in de weer om logo’s van Fabriek Magnifique op hun manier in te kleuren. Als het er maar fris en vrolijk kwam uit te zien.

Tijdens het cultureel evenement dat van 22 tot en met 24 juli in Veghel plaatsvindt, worden de werkstukken tentoongesteld. En ook na sluiting van Fabriek Magnifique blijven de kleurrijke exemplaren nog ergens 6 weken te bewonderen.

Meierij’s tintje
De organisatie van Fabriek Magnifique was er alles aan gelegen om het Veghelse evenement een flink Meierij’s tintje te geven. Met zogenaamde FM-café’s trokken vrijwilligers de afgelopen weken langs de 13 kernen om de inwoners daarvan enthousiast te maken. Volgens Dorine van Mil van de werkgroep educatie is dat ook gelukt. Zo waren er 7 scholen in Meierijstad die zich voor het schilderproject hadden aangemeld. Waar de werkstukken na afloop van Fabriek Magnifique komen te hangen kan Dorine nog niet precies zeggen. Maar dat een aantal naar zorginstellingen zal gaan lijkt wel zeker. Tenzij de school de schilderijen zelf aan de muur wil hebben hangen. Dat kan natuurlijk ook.