Leefgoed Veghel wil ouderen uit het coronavirus-isolement halen

MEIERIJSTAD - Op bezoek gaan bij ouderen in verpleeg- of verzorgingshuizen is voorlopig niet meer mogelijk. Volgens de Ouderenbond zullen veel bewoners van deze huizen daardoor vereenzamen. Dat wil Leefgoed Veghel graag voorkomen door oude smartphones in te zamelen voor ouderen en kwetsbare mensen in isolatie. Want met die middelen kunnen zij toch met mensen in contact komen.

De projectgroep wordt bijgestaan door innovatieve dienstverlener Lanthopus die samen met medewerkers van de Werkcarrousel alle apparaten schoonmaakt en opnieuw inricht. Die kunnen dan ingezet worden bij de ouderen in de verzorgings- en verpleeghuizen van Laverhof en Brabantzorg en bij de ouderen van ONS welzijn. De initiatiefnemers houden zich bij alle handelingen aan de voorschriften van het RIVM.

Doneer uw oude telefoon
Een persoonlijk gesprek of de mogelijkheid om iemand even te zien via bijvoorbeeld Skype is voor ouderen die nu noodgedwongen in afzondering leven, van onschatbare waarde. Iedere vorm van contact met de buitenwereld is voor hen een klein cadeautje. Leefgoed Veghel is daarom blij met jouw oude smartphone.
Je kunt je overbodige telefoon inleveren bij het Klooster van de zusters Franciscanessen aan de Deken van Mierstraat 8 in Veghel. Dat kan iedere werkdag tussen 9.00 uur en 16.30 uur. In de weekenden en ’s avonds kun je terecht bij Coen Hendriks van Z-enzovoorts, een van de partners van Leefgoed Veghel. Zijn adres is Boerdonksedijk 23a in Boerdonk.

Let op:
• De initiatiefnemers zijn op zoek naar smartphones, bij voorkeur Androidtoestellen of iPhones.
• Lever je telefoon in mét oplader. Zorg ervoor dat het apparaat is teruggezet op fabrieksinstellingen en toegankelijk is zonder wachtwoord.
• Je krijgt je telefoon niet meer terug.
• Je bent zelf voor verantwoordelijk dat al je persoonlijke informatie van je telefoon verwijderd is.

Intentieverklaring

Leefgoed Veghel is een initiatief van elf organisaties op het gebied van wonen, zorg en welzijn. De volgende organisaties zijn hierin vertegenwoordigd: Labyrint Zorg & Werk, IBN, Unik, Brabantzorg, BrabantWonen, Ons Welzijn, GGZ Oost-Brabant, ROC de Leijgraaf, gemeente Meierijstad, Area en Z-Enzovoorts. Alle partijen hebben de intentieverklaring ondertekend en hierin hun ambities vastgelegd. Wil je meer informatie over deze actie? Neem dan contact op met Esther de Bie via 06 – 14 34 24 33 of Inge van Eekelen via 06 – 13 79 75 05.

Verzameling smartphones
Fotograaf: Harold Hultermans