Langs 12 Provinciehuizen wandelen voor KWF

 

 VEGHEL – Ronald van Venrooij kreeg in familiekring te maken met kanker. Dat bracht de 44-jarige wandelaar uit Veghel op het idee voor een geldinzamelingsactie. In april 2022 wil hij al wandelend langs de 12 Provinciehuizen in Nederland gaan. Een voettocht van 1355 kilometer die hij in 50 dagen wil afleggen. Inclusief 5 rustdagen.

Zondag 6 juni kwam Ronald tijdens zijn trainingsrondje langs bij ’t Spectrum in Schijndel waar de radiostudio van Omroep Meierij is gevestigd. Daar kondigde hij zijn plan aan in het radioprogramma de 55 Plusshow.

Maarten van der Weijden Foundation

Ronalds initiatief staat inmiddels ook aangekondigd op de website van de Maarten van der Weijden Foundation. De eerste 211 Euro heeft hij inmiddels binnen. Dat bedrag moet nog fors groeien want als opbrengst heeft hij maar liefst 10.000 Euro in gedachte. Hoewel Ronald een raswandelaar is, gaat hij niet over één nacht ijs. Hij startte inmiddels met zijn trainingsschema.

Doneren kan nu al

Hoewel Van Venrooij nog niet precies weet wanneer hij aan zijn voetreis begint is de startplaats wel bekend. De Markt in Den Bosch met als eerste halteplaats het Provinciehuis met als hoogste baas de voormalig burgemeester van Veghel, Ina Adema. Die wordt, net als alle andere Commissarissen van de Koning binnenkort via de Maarten van der Weijden Foundation op de hoogte gesteld van het plan van Ronald van Venrooij. Wie hem nu al wil stimuleren met een donatie kan dit doen via https://www.mvdwfoundation.nl/actie/ronald-van-venrooij