Landelijk wielertoernooi voor de jeugd in Schijndel

SCHIJNDEL - Wielerfans kunnen op hemelvaartsdag in Schijndel terecht. Zoals gewoonlijk organiseert Wielervereniging Schijndel dan namelijk weer een toernooi voor de jeugd. Rond de 200 wielrenners van tussen de 8 en 14 jaar zullen aan de start staan op de wielerbaan aan de Leemputbaan. Van die 200 deelnemers zijn er 30 aangesloten bij WV Schijndel.

Zo staan onder andere Ties de Koning, Pleun, Mees en Puck Bunning en Niek van Gasteren aan de start. Deze jeugdleden van WV Schijndel waren de afgelopen weken succesvol, allemaal waren ze de afgelopen weken één of meerdere keren op het podium terug te vinden.

In tegenstelling tot voorgaande jaren hoeven er geen straten afgesloten te worden, omdat de wielerbaan uitgebreid is naar een lengte van 1600 meter. Daarmee wordt er voor de zesde maal in de historie van WV Schijndel een officiële KNWU-wedstrijd op de accommodatie verreden.

Voorheen werd nog weleens de Oude Molenheide, Zwembadweg en Vossenberg afgesloten. Alleen op de Leemputtenweg kan verkeershinder plaatsvinden vanwege de voetgangers die van het parkeerterrein naar de wielerbaan lopen.

Vanaf 10:00 uur kunnen de deelnemers hun startnummers ophalen in het clubgebouw aan de Leemputbaan. De wedstrijden starten om 11:00 uur.