Lale Gül ontmoet Ülkü Öğüt

Schrijfster en Meierijstads gemeenteraadslid in gesprek

VEGHEL – De schrijfster Lale Gül en het Meierijstadse gemeenteraadslid Ülkü Öğüt gaan met elkaar in gesprek over hun achtergrond. Zij trappen af in een serie ontmoetingen die zijn georganiseerd door de Bibliotheken Meierijstad.

Het boek Ik ga leven, het debuut van Lale Gül, sloeg in als een bom. Hoofdpersoon Büsra neemt geen blad voor de mond in haar zoektocht naar de grenzen van haar geloof en de Turkse gemeenschap waar ze in opgroeit.

Ondergedoken

En dat had verstrekkende gevolgen voor de auteur: Gül is inmiddels ondergedoken, heeft geen contact meer met haar familie en wordt op social media aan de lopende band bedreigd.

Hoe anders vergaat het Ülkü Öğüt – advocaat, gemeenteraadslid in Meierijstad en moslima – die van haar ouders alle ruimte kreeg zichzelf te ontdekken. Op 30 september gaan deze twee zelfbewuste vrouwen het gesprek aan in de Bibliotheek Veghel.

Dialoog

Gül en Öğüt, die dezelfde religieuze achtergrond hebben, trappen de serie ontmoetingen af. Met het boek Ik ga leven als uitgangspunt gaan ze in dialoog over hun verschillende ervaringen. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen vanuit het publiek. De avond vindt plaats op donderdagavond 30 september en begint om 19.30 uur. De deuren van de Bibliotheek Veghel gaan open om 19.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekveghel.nl

Lale Gul - Prometheus c Annaleen Louwes
Ülkü Ögüt