Laatste plooien voor zwembaden gladgestreken

MEIERIJSTAD – De nieuwe zwembaden in Veghel en Sint-Oedenrode komen er. Twintig miljoen euro wordt ervoor uitgegeven. Zoveel werd donderdag duidelijk tijdens een gemeentelijke vergadering.

Nadat de politieke partijen enkele weken geleden al blij waren met het plan, bleek donderdag dat ze er tijdens de raadsvergadering mee gaan instemmen.

Donderdag werden de laatste plooien gladgestreken. De eigenaar van horecabedrijf Dommelzicht in Sint-Oedenrode gaat mee naar het nieuwe zwembad. De gemeente en de eigenaar zijn het bijna eens, de vraag gaat alleen nog maar over de vraag of dat als eigendom gaat of in erfpacht.

Overigens zei wethouder Coby van der Pas dat als ze er onverhoopt toch niet uit komen er geen horeca komt bij het nieuwe zwembad in Sint-Oedenrode.

Vragen over de horeca

De horeca was nu het onderwerp van gesprek. Omwonenden van het bad in Veghel willen dat er een horecabedrijf bij komt waar ook mensen naar toe kunnen die niet naar het zwembad gaan. Maar in Veghel komt geen commercieel horecabedrijf, zoals in Sint-Oedenrode. Er komt alleen een koffiehoek met een “gezonde snackautomaat”, aldus de wethouder. Ze voegde er wel aan toe dat er nog 80.000 euro is om die ruimte wat groter te maken.

Laatste plooien voor zwembaden gladgestreken