Laatste bewoners verlaten Sint Joachim & Anna (video)

VEGHEL - De laatste bewoners van Sint Joachim & Anna in Veghel zijn verhuisd naar hun nieuwe lokatie, het Aatrium aan de Trompstraat. Het huidige gebouw voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Op 12 oktober droeg BrabantZorg de locatie over aan de eigenaar BrabantWonen.

Twee fasen
De verhuizing vond plaats in twee fasen. Op 6 oktober verhuisden zes bewoners met een lichamelijke aandoening van afdeling Morgenzon naar hun nieuwe appartement op Odendael in Sint Oedenrode en De Watersteeg in Veghel. En dinsdag 12 oktober verhuisden de laatste tien bewoners met dementie van Frisselstein naar een speciaal voor hen ingerichte vleugel op het AAtrium in Veghel.

Groep
Zij verhuisden als groep, zodat ze straks in hun nieuwe omgeving de vertrouwde gezichten van hun
medebewoners en het personeel van BrabantZorg blijven zien. Bewoners en hun contactpersoon zijn zo goed mogelijk voorbereid op hun verhuizing.

Langer thuis
De verhuizing heeft te maken met ontwikkelingen in de zorg en de samenleving. Mensen willen het liefst oud worden in hun eigen omgeving en blijven dus steeds langer thuis wonen. BrabantZorg gaat zich in de zorghuizen steeds meer richten op intensieve zorg. En daarvoor is ruimte nodig voor speciale bedden, rolstoelen en andere specialistische ondersteuning. Die ruimte was er niet in het pand van Sint Joachim & Anna.

Oude pand
Omdat het pand van Sint Joachim & Anna nog in goede bouwkundige staat is en levensloopbestendig is gebouwd (gelijkvloers en gezamenlijke buitenruimte), gaat eigenaar BrabantWonen samen met Area en de gemeente Meierijstad en in afstemming met toekomstige bewoners nieuwe plannen ontwikkelen voor het gebouw. Vier tijdelijke bewoners houden een oogje in het zeil en zorgen er samen met BrabantWonen voor dat ook de tuin onderhouden en mooi blijft.