Laatbloeiers altijd welkom bij Harmonie Frisselstein

MEIERIJSTAD – Wie zondag de radio afstemt op OSR 920 Omroep Meierij hoort tussen 11.00 en 13.00 uur de 55 Plusshow. Een informatief programma met nieuws voor senioren. Een van de nieuwtjes die hierin aan bod komen is de roep om Laatbloeiers. Dat heeft niets te maken met het Oogstfeest bij Natuurtuin ’t Bundertje dat eveneens aan bod komt. De laatbloeiers die wij zoeken zijn bestemd voor het Laatbloeiers Orkest Frisselstein (LOF).

Fit & Gezond
We attenderen onze luisteraars ook op een toneelstuk in Mariëndael in Sint-Oedenrode. De titel: ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’ heeft - hoe raar het ook klinkt - alles te maken met fit en vitaal zijn en blijven. Om je daarbij te helpen organiseren gemeente Meierijstad, Welzijn de Meierij, Senior-Rooi en GGD Hart voor Brabant, op maandag 3 oktober een theatermiddag en op donderdag 20 oktober een Fit & gezond dag voor 65+ers in Sint-Oedenrode. We hebben Kelly de Bont van de GGD gevraagd om in onze uitzending een tipje van de sluier op te lichten. Houd de volgende link alvast bij de hand voor het geval je wilt meedoen: https://forms.microsoft.com/r/UwJuzfUHAp In Hé Goade Mee vertelt Piet van der Poel over de Open Actie Dag die zondag van 12.00 tot 17.00 uur bij museum SieMei wordt gehouden.

De pliessie van vroeger
Hoe ging de pliessie vroeger te werk? De meesten van ons kunnen zich daar wel iets bij voorstellen. Maar wie kan daarover beeldend vertellen? Natuurlijk onze vaste medewerker Antoon Buiting. We zijn benieuwd wie er in zijn Meierijs Verhaal tegen de lamp is gelopen. Mocht je nog verlegen zitten om boekentitels? Sonja van den Heuvel schudt ze zo uit haar mouw. Voor een goed doordacht gedicht doen we in de uitzending van zondag een beroep op Julius Dreyfsandt zu Schlamm van Schrijverscollectief Meierij.

Hoe te horen?
Ook voor deze 533e aflevering van de 55 Plusshow (in 11 jaar tijd) zocht onze technicus Rik naar muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90. De Top 3 is van 18-9-1972. Allemaal te horen via 107.1 FM, DAB+ en alle mediakanalen van Omroep Meierij en OSR920.