Kuussemis en Kuussebrunch in Kuussegat (Video)

KUUSSEGAT – Met een knallende champagnekurk gaf Prins Leon d’n Urtse van Kuussegat zondag rond het middaguur het startschot voor de Kuussebrunch ter gelegenheid van het 55-jarige bestaan van de Veghelse carnavalsvereniging.

Daarvoor had het gezelschap een plechtige Heilige Mis bijgewoond in de Sint-Lambertuskerk. Prins Leon d’n Urste hield op de preekstoel een toespraak. Een preek met een boodschap om ook door het jaar heen goed naar elkaar te luisteren. Tijdens de start van carnavalszondag was ook Erekuus Ina Adema aanwezig: “Zo’n start van carnaval wil ik graag in Veghel meemaken”, vertelde de huidige Commissaris van de Koning voordat ze met burgemeester Kees van Rooij op weg ging naar de brunch.

Knoeris slaat de maat
Ook Pastoor Ard Smulders bleek – en dat is hij al jaren – een begenadigd kletser van formaat. Hij toonde aan het einde van de mis de medailles die hij onlangs van de Koning en van de Paus in ontvangst had genomen. Hij kon het ook niet laten om op gepaste wijze de dirigent te bedanken. Hilarisch, want dat was Een Knoeris.