Kuussegatters komen weer uit hun stallen

VEGHEL - Met twee afzonderlijke evenementen komt voor carnavalsvereniging De Kuussegatters weer leven in de brouwerij. Op zaterdag 11 en zondag 12 september toveren zij de Markt van Veghel om tot een evenementenlocatie. Met op zaterdag de tweede editie van Heel Veghel Zingt Mee (HVZM) en de Kuussemarkt en een veiling een dag later.

Effe lekker losgaan in een positieve sfeer. Dat is de bedoeling van Heel Veghel Zingt Mee. Het zanggebeuren op de Veghelse Markt vindt plaats voor de café’s Abbey Road, Fellows&Friends, ‘t Hart van Veghel en Markzicht. Met zangers die zich hebben gekleed in de kleurige outfit van ‘hun’ café!’. De Cantusband - die als geen ander weet hoe je dit aanpakt - is deze keer ook weer van de partij. Er zijn wel enkele restricties om HVZM zo veilig en toegankelijk mogelijk te houden voor iedereen. Deelnemers moeten bij de entree de QR-code en/of vaccinatiebewijs tonen. HVZM, dat overigens al is uitverkocht begint zaterdag 11 september vanaf 19.00 uur.

Rodeostier
Zondag 12 september is er een Kuussemert en de Kuussegat veiling. Deze vinden beiden ook plaats op de Markt. Tijdens deze dag is er van 11.00 tot 16.30 uur van alles te doen voor jong en oud. Enkele voorbeelden uit een lange lijst van activiteiten zijn onder andere een rodeostier die probeert zijn berijder van zijn rug te gooien. Er zijn Brabantse spelletjes en een zandbak voor de kleintjes. Bovendien kan men luisteren naar verhalen van stadsdichter Rick Terwindt.
Start kaartverkoop Hofzitting
In de loop van de middag vindt op het plein voor de café’s een goederen- en dienstenveiling plaats. De opbrengst van de verkochte kavels komt ten goede aan CV de Kuussegatters. Ook dit jaar is er weer een groot aantal mooie kavels vanuit Veghelse ondernemers waar op geboden kan worden zoals een compleet verzorgde barbecue, hotelovernachtingen en een luchtballonvaart. De Kuussegat veiling is tevens het startsein voor de kaartverkoop van de Hofzitting op 19, 20 en 21 november 2021.

Beperkte capaciteit
De Kuussemert is een zogenoemd ‘doorstroomevenement’. Dat wil zeggen dat dit georganiseerd wordt zonder coronatoegangsbewijzen, maar met in acht neming van de 1,5 meterregel en beperkte capaciteit op alle locaties. Tijdens de Kuussegat veiling zijn er toegewezen vaste zitplaatsen op de horecaterrassen. Daarom geldt: vol is ook echt vol. Toegang voor zowel de Kuussemert als de Kuussegat veiling is gratis.