Kuuskes fleuren etalages op in het centrum

Een fotocollage van diverse etalages.
Fotograaf: Hans Hultermans. Fotocollage: Ilonka Hultermans.

VEGHEL –Kuussegatbanners die op verschillende plaatsen zijn aangebracht laten zien dat Veghel in de ban is van carnaval en over een dag of tien verandert in Kuussegat.

Maar ook kuuskes van basisscholen zorgen ervoor dat het centrum van Veghel er carnavalesk uit komt te zien. Getuige de versieringen die ze hebben gemaakt en die nu op verschillende plaatsen de winkeletalages sieren.

Blije Koppen
Zoals bij damesmodezaak Finzz waar kunstwerkjes van groep 8 van de Uilenbrink hangen. Een deel van bakkerij Bekkers en de winkel van Van der Aalst is versierd door groep 4 van dezelfde school. Bij een kledingzaak in de Kalverstraat tekent groep 8 van De Tuimelaar weer voor de carnavalsversieringen. Leerlingen van groep 3 van de Uilenbrink maakten ‘Blije Koppen’ die met de bloemen en planten bij Het Bloemenhuis een kleurrijk geheel vormen. Bij de brillenzaak van Peter Beks in de Hoofdstraat kijken fraai gemaakte papieren brillen van Groep 1-2A van basisschool Bernadette de voorbijgangers weer aan. Hetzelfde zie je in de etalage van brillenzaak Van der Valk. Voor de etalage van boekhandel Schellen staken de Kuuskes van groep 4 van Basisschool ’t Ven de handen uit de mouwen. Van het spreekwoord : ‘Jong geleerd is oud gedaan’, is weer duidelijk sprake.

De versierde etalage van Het Bloemenhuis
Fotograaf: Hans Hultermans