Kunstproject Hart van Wijbosch afgerond: ‘hoop op verbinding’

WIJBOSCH – Kunstenares Petra Nuijten bedacht in april een project ‘Hart van Wijbosch’. Zij mistte door de coronacrisis mensen om zich heen. Het idee was om samen met het hele dorp een kunstwerk te maken en op die manier inwoners van Wijbosch met elkaar te verbinden in de bizarre coronatijd.

Hartjes van klei
Deelnemers mochten van klei een hartje maken. Dit werd dan vervolgens geglazuurd en gebakken. Alle hartjes samen moesten een groot paneel gaan vormen dat als aandenken aan het coronatijdperk zou herinneren. Het project werd een groot succes. Nuijten: “Ik had niet verwacht dat het zo groot zou worden. Eerst dacht ik als ik er een stuk of vijftig heb via scholen maar het zijn er 150 geworden. Er zitten heel wat uurtjes glazuren in”.

Verbinding
Die 150 hartjes zijn uiteindelijk verdeeld over 12 panelen die door heel Wijbosch verspreid zijn geplaatst. Met elkaar vormen ze een wandelroute. Nuijten: “Ik heb veel mensen leren kennen door dit project. En dat is ook de verbinding. Ik hoop dat het ook andere mensen tot elkaar brengt.

Hartjes met een boodschap
Mevrouw Nelly van den Dungen heeft met haar hart ook een bijdrage geleverd: “Het zijn eigenlijk twee harten. Het onderste hart is heel gelaten als dank voor het verplegend personeel en de doctoren. Het middelste hart is gebroken en dat doelt op mensen die ontzettend veel verdriet hebben van een dierbare verliezen.”

VIDEO Kunstproject 'Hart van Wijbosch'
Fotograaf: Jan van Oort
Het laatste paneel wordt geplaatst
Project 'Hart van Wijbosch'