Kunstmarkt Rooi Martre in juli en augustus

SINT - OEDENRODE - Iedereen die ooit een keer in Parijs is geweest heeft daar ongetwijfeld geslenterd door Mont Martre, de wijk achter de Sacre Coeur waar kunst, cultuur en kitsch hand in hand gaan en waar je letterlijk onderdompelt in een andere wereld.

En dat gebeurt deze zomer twee keer als het centrum van Sint-Oedenrode wordt omgetoverd in Rooi Martre.

Zondag 31 juli en zondag 14 augustus wordt de 3e editie van dit evenement gehouden en het belooft, misschien nog wel meer dan in de vorige edities, een evenement van formaat te worden.
Letterlijk en figuurlijk.
Want iedereen die dat wil kan zijn zelfgemaakte (kunst)werken te koop aanbieden in kraampjes en stalletjes waarbij maar één voorwaarde geldt: het moet zelf gemaakt zijn, dus geen ingekochte spullen.

Modeshow
Maar het gaat niet alleen om de verkoop van allerlei waar: kinderen kunnen er bellenblazen, er is zondag 14 augustus een modeshow van 17e eeuwse kleding op een heuse catwalk en gastvrouw Gerrie Lauwen geeft daar tekst en uitleg bij.
En drie Rooise kunstenaars haken daarbij aan: Denise Verhagen met sieraden van keramiek, Rob van der Hoeven met houtsculpturen en Erry Dortmans met een heel bijzonder foto-project.

Muurvullend Avondmaal
Want het werk van Erry Dortmans is ook letterlijk een (aandachts)trekker van formaat. Naast foto's van de Aardappeleters-maar-dan-anders, met vergeten en niet alledaagse groenten, exposeert Erry Dortmans ook het Laatste Avondmaal, maar dan muurvullend; 3,5 meter breed en bij 2 meter breed.
Op de Borchgrave van de Hugo bar tot aan de Rooise gasthuisjes wordt het centrum van Rooi dus twee keer omgetoverd tot hartje Parijs, van 's morgens 11 tot 's middags 17.00 uur.