Kunstlessen CHV Academy starten weer op basisscholen Meierijstad

MEIERIJSTAD - CHV Academy, Circle of Talent, verzorgt kunstlessen op alle 34 basisscholen in Gemeente Meierijstad. “Door de kunstlessen durf ik meer mezelf te zijn en trek ik me veel minder aan wat anderen van mij denken en vinden”, aldus een leerling van een basisschool.
Fotograaf: Corinne Jansen Vulders.

Een team van 12 kunstprofessionals geeft iedere week kunstlessen aan 3556 leerlingen in 157 klassen van de 34 basisscholen in gemeente Meierijstad. Dat is inclusief speciaal onderwijs. De kinderen gaan tijdens de lessen aan de slag met dans, theater, beeldend en muziek. Ze ervaren wat ze allemaal met hun eigen creativiteit kunnen doen. Alles wat de kinderen gedurende het schooljaar leren wordt aan het eind van het jaar tentoongesteld of op het podium gepresenteerd tijdens de tweede editie van het DOE’T Festival op de Noordkade in Veghel.

‘Investeren in creativiteit’
Barbara Brouwer, initiatiefnemer CHV Academy: “In de Circle of Talent werken ouders, ondernemers, onderwijs en overheid samen. Met alles wat in hun vermogen ligt investeren zij samen in de creatieve ontwikkeling van alle kinderen en jongeren.” CHV Academy is sinds 2017 in het leven geroepen om alle kinderen en jongeren in gemeente Meierijstad de mogelijkheid te geven om hun creativiteit en talent te ontplooien. Dankzij de kunstlessen van de professionele docenten leren de kinderen hoe ze hun gevoelens kunnen uiten. “Door de kunstlessen durf ik meer mezelf te zijn en trek ik me veel minder aan wat anderen van mij denken en vinden”, zegt een leerling van een basisschool.