Kunstenaarscollectief ‘Artsenaal’ toont haar beeldhouwwerken tijdens expositie (Video)

SINT-OEDENRODE – In de tuin van beeldhouwster Hanny Dijkers konden bezoekers dit weekend de beeldhouwwerken van kunstenaarscollectief ‘Artsenaal’ bewonderen. Dijkers is zelf een van de acht kunstenaressen, die bij Artsenaal aangesloten is.

Over de tuin verspreid, konden bezoekers allerlei verschillende beeldhouwwerken bekijken. Tegelijkertijd konden de aanwezige beeldhouwers uitleggen wat hun werken waren en hoe ze deze hebben gemaakt. Voor Dijkers valt het niet mee om de beeldhouwwerken te maken: “Ik krijg het wat moeilijk met mijn schouders. Het is behoorlijk zwaar om dit te maken. En daarnaast moet je er natuurlijk ook nog mee sjouwen.” Toch weerhoudt dat Dijkers er niet van om zich met het beeldhouwen bezig te houden.

De kunstenaars kregen ook nog speciaal bezoek. Bewoners van ‘Zorg en Talent De Kamille’, een wooninitiatief voor jongeren met een verstandelijke beperking, kwamen namelijk op bezoek. Zij keken hun ogen uit en waren duidelijk onder de indruk van het werk van de kunstenaars.