Kunstenaar aan het werk in Beeldentuin Museum Jan Heestershuis

SCHIJNDEL - Beeldhouwer Maarten Luijk is donderdag 28 juli aan het werk in Schijndel. Hij laat zien hoe hij uit een blok steen een figuur maakt en welk gereedschap hij gebruikt. Zijn beelden zijn nu te zien in de Beeldentuin van Museum Jan Heestershuis. De kunstenaar neemt bezoekers mee in zijn verhalen en geeft een inkijkje in zijn werkproces en inspiratiebronnen. Het museum is open van 13.00 -17.00 uur.

Luijk noemt zichzelf naast kunstenaar ook storyteller. In zijn beelden vangt hij fragmenten van bijzondere mythes, waarin vaak de relatie tussen de mens en natuur het onderwerp is. Het achterliggende verhaal geeft een extra dimensie aan de beelden.

In het museum aan de Pompstraat is verder de expositie Aanwinsten te zien. In deze expositie aandacht voor de aanwinsten die in de loop van de afgelopen jaren zijn toegevoegd aan de collectie als aankoop of als schenking.

Voor kinderen is er ook de gratis Doe-tocht door het museum. Door middel van creatieve opdrachtjes leren ze Jan Heesters en zijn voormalig woonhuis beter kennen.

Museum Jan Heestershuis open  di – zo 13.00 – 17.00 uur. museum@meierijstad.nl  www.kunstcollectiemeierijstad.nl