Kunstcirkels sieren tijdelijk de tuin van Odendael

SINT-OEDENRODE – De tuin van zorgcentrum Odendael vormt sinds woensdagavond het decor voor een veelkleurig kunstwerk van Carin Simons. De kunstenares uit Wijbosch zit hiermee met haar gedachten al bij Fabriek Magnifique editie 2022.

Punniken
Vrijwiligers, waaronder veel ouderen die in zorgcentra in Meierijstad wonen, hielpen Carin het afgelopen coronajaar met het maken van kilometers draad. Dat gebeurde door een aloude methode die bij ouderen zeker jeugdherinneringen oproept. Het zogenaamde punniken, maar dan met behulp van een breivork. De dikke draden zijn nodig om er het cirkelvormige ‘netwerk’ van te maken zoals ze haar kunstwerk heeft gedoopt. Tijdens Fabriek Magnifique moet dit één groot kunstwerk vormen.

Jeugdherinneringen
Op 1 mei maakte Simons al een proefopstelling tegen het talud van de A50 nabij de Grootdonkweg. De afgelopen dagen is zij met vrijwilligers in de weer in Boerdonk, bij Amaliazorg in Mariaheide en woensdagavond dus bij Odendael. “Ik wil de mensen die de kilometers draad hebben gemaakt laten zien waarvoor ik het gebruik”. Tot plezier van onder andere Sjaan Appeldoorn, een bewoonster van Odendael, die destijds ook meehielp. “Ik vond het mooi werk dat me deed herinneren aan mijn jeugd. Toen punnikten wij met een leeg garenklosje met vier spijkers erop. Maar met de breivork was het ook leuk om te doen”, aldus mevrouw Appeldoorn. Het ‘netwerk’ ligt nog tot en met dinsdag 13 juli in de tuin bij Odendael.