Kunst kijken voor mensen met dementie en hun dierbaren

‘De kunst van het herinneren’

SCHIJNDEL - Een speciale kunsttour langs de kunstcollectie van Meierijstad voor mensen met dementie en hun dierbaren. Het genieten van kunst en de persoonlijke beleving staan tijdens deze tour met als thema landschap in het RAADhuis centraal.
De kunstcollectie van Meierijstad in het RAADhuis aan de Markt in Schijndel
Fotograaf: Jan van Oort

Onvergetelijk Rondleidingen
Gemeente Meierijstad organiseert deze activiteit in navolging van de ‘Onvergetelijk Rondleidingen’ die in meerdere musea door Nederland worden gegeven. Door het delen van verhalen, herinneringen, associaties en ideeën, brengen de deelnemers de kunstwerken tot leven. Kennis van kunst is geen vereiste. Het beloofd een ontspannen en inspirerende ochtend of middag te worden voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Kunsttour en aanmelding
De kunsttour is in het Schijndelse RAADhuis waar een groot gedeelte van de Kunstcollectie Meierijstad is te zien. Deelname aan deze gratis activiteit is mogelijk op woensdag 22 maart van 11.00 tot 12.00 uur en donderdag 6 april om 14.30 uur. Aanmelden kan via museum@meierijstad.nl.

Een aanmelding is voor twee personen, iemand met dementie en zijn of haar mantelzorger. Het is ook mogelijk om deze activiteit voor een groep (maximaal 5 koppels) op aanvraag te organiseren.