Kunnen kabouters voetballen? Bij RKSV Schijndel/De Wit wel…

SCHIJNDEL – Wat is er leuker dan een balletje trappen als je 4 of 5 jaar bent. Schieten, dribbelen, aannemen, overschieten en natuurlijk penalty schieten. Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen kon voetbalvereniging RKSV Schijndel/De Wit de jaarlijkse kaboutervoetbaldagen door laten gaan.

Kaboutervoetbaldagen
De kaboutervoetbaldagen zijn in eerste instantie bedoeld om de kinderen kennis te laten maken met het voetbal. Gijs van Doorn is organisator van het eerste uur: “Wij leren ze een beetje voetballen door spelletjes te doen. Het is vooral bedoeld dat de kinderen er plezier in hebben. Niks moet, alleen plezier maken”. Björn Blummel speler in het eerste elftal van RKSV Schijndel/De Wit is deze zaterdag ook aanwezig om te helpen: “Ik ben niet bij de kabouters begonnen want dat was er toen nog niet. We proberen de jongens en meisjes iets te leren en lekker te laten voetballen”.

Voor de meeste voetballertjes is voetbal nog een spelletje en is het lastig om de aandacht erbij te houden. Een enkeling is al serieus bezig en weet al bij welke club ze later willen gaan voetballen: Ajax en PSV worden genoemd. Ook Feyenoord maar de meeste willen toch gewoon bij Schijndel beginnen. En dat is precies wat de club graag wil: Van Doorn: “Wij hopen dat de meeste kinderen bij het voetbal blijven. Misschien breken ze wel door naar het eerste elftal. Maar dat is niet de hoofdzaak. Dat is dat ze plezier beleven in het voetballen, alleen dat.”

VIDEO Kaboutervoetbal
Fotograaf: Jan van Oort