Kruising centrum Schijndel op de schop

Schijndel - De hoek van de Hoofdstraat/Kloosterstraat in het centrum van Schijndel wordt helemaal opnieuw ingericht. De raad van Meierijstad heeft ingestemd met het budget voor het totale plangebied. Het voorlopig ontwerp gaat nu de inspraak in. De opknapbeurt is belangrijk om het winkelgebied van Schijndel aantrekkelijker te maken.

Het rioolstelsel wordt ondergronds vervangen en er komt een nieuw systeem voor regenwater. Ook boven de grond zijn er opvallende veranderingen.

Fijne verblijfplek
Zo wordt de rijbaan versmald met brede fietsstroken aan beide zijden. Veel verharding verdwijnt, er komt groen en clusters van bomen, waardoor het gebied minder gevoelig is voor hittestress. Het voetgangersgedeelte van de Hoofdstraat krijgt op afstand bedienbare afsluitpalen, waardoor het veiliger wordt voor voetgangers en fietsers. Er komt een plein met zitgelegenheid en een vlonder dat ook als klein podium te gebruiken is.

Herinrichting in één keer
Het plan wordt in één keer uitgevoerd. Eerder was er nog sprake van meerdere bouwfasen maar die zijn van de baan, onder meer door een bijdrage in de kosten van het rijk. Centrummanager Harrie van Herpen: “Het citymanagement is erg blij met de beslissing die genomen is en de ondernemers en pandeigenaren zien een nog mooier centrum aankomen; Er is samen hard gewerkt om dit te bewerkstelligen.”

Inspraak en informatie
Het plan staat vanaf 10 november online op www.meierijstad.nl/Hoofdstraat-Kloosterstraat. Het ligt dan ook op papier ter inzage in het RAADhuis in Schijndel. Op dinsdag 15 november is er van 19.30 tot 20.00 uur een nadere toelichting via een centrale presentatie in het Tramhuys in Schijndel. Aansluitend zijn experts aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Aanmelden via info@meierijstad.nl.

Kruising Hoofdstraat/Kloosterstraat in Schijndel gaat op de schop