Krollenloop verrast twee goede doelen

Bestuursleden Harrie Lunenburg en Joost Vlassak van stichting Krollenloop overhandigden de cheques aan Circus Caps

VEGHEL – Joseph Staete en Circus Caps zijn de grote winnaars geworden van de zevende editie van de Krollenloop 2021. Met cheques van 2.000 en 1.000 euro verraste Stichting Krollenloop vrijdag deze twee goede doelen. Het is de meeropbrengst van het jaarlijkse hardloopevenement op de eerste zondag van november in Veghel.

Blije gezichten bij de vertegenwoordigers van de goede doelen, die de symbolische cheque uit handen kregen van bestuursleden Harrie Lunenburg en Joost Vlassak. Dit jaar koos de Krollenloop niet voor één, maar twee goede doelen. Joseph Staete, onderdeel van het GGZ in Veghel, besteedt het geld aan de aanschaf van een nieuwe duofiets. De huidige fiets was na dertien jaar trouwe dienst hoognodig aan vervanging toe. De tweeduizend euro komt dan ook goed terecht.

Circusschool
Aan Circus Caps werd een cheque van duizend euro aangeboden. De circusschool van Mr. Poehaa leert kinderen vanaf 5 jaar met een verstandelijke beperking spelenderwijs de technieken van het circusvak aan. Het geld wordt ingezet om op éénwieler gelijkende fietsjes aan te schaffen en een workshop op te zetten voor kinderdagverblijven en BSO’s. Beweging“Omdat beide doelen met beweging te maken hebben kwamen ze als goed doel in aanspraak voor een bijdrage”, licht penningmeester Joost Vlassak toe. “Het geld is bijeengebracht door sponsoren én de deelnemers aan de lekkerste loop van Brabant.” De Krollenloop werd afgelopen november, na een jaar afwezigheid vanwege corona, weer met succes georganiseerd. Er schreven zich bijna 1.300 deelnemers in voor één van de vijf afstanden. Dit jaar vindt de achtste editie van de Krollenloop plaats op zondag 6 november.

Bestuursleden Harrie Lunenburg en Joost Vlassak van stichting Krollenloop overhandigden de cheques aan Joseph Staete