Krollenloop 2021 in de startblokken

Meeropbrengst gaat naar een goed doel

VEGHEL – Als coronavarianten geen roet in het eten gooien, beleeft Veghel op zondag 7 november de zevende editie van De Krollenloop. Na het noodgedwongen niet doorgaan van het evenement in 2020 is de organisatie inmiddels gestart met de voorbereidingen van de lekkerste loop van Brabant in 2021.

Hoewel men niet in de toekomst kan kijken, zijn de voortekenen volgens voorzitter Jacomijne Driessen goed: “We vinden het belangrijk dat de sfeer van het evenement behouden blijft en publiek de deelnemers kan aanmoedigen. De anderhalve meter afstand moet tegen die tijd dus niet voor problemen gaan zorgen. Uiteraard volgen we als organisatie alle ontwikkelingen op de voet”.

Vijf afstanden
Voor nu betekent het dat de lopers in november weer kunnen kiezen uit de afstanden 5 en 10 kilometer en de Ten Miles. De routes lopen door enkele wijken en het buitengebied van Veghel. Kinderen kunnen 1 of 2,5 kilometer lopen. De voorinschrijving voor de Krollenloop start begin augustus.

Goed doel
Naast het sportieve element neemt de Krollenlooporganisatie jaarlijks een maatschappelijk goed doel onder haar hoede. Zo werd de meeropbrengst van de Krollenloop in 2019 gedoneerd aan het PieterBrueghelHuis voor de aanschaf van fitnessapparatuur. Voor de Krollenloop 2021 is de organisatie weer op zoek naar een ander goed doel.

Clinics
In de aanloop naar de Krollenloop worden er weer gratis toegankelijke clinics georganiseerd. Deze zijn op de zondagen 26 september en 10 en 24 oktober. In de herfstvakantie, op dinsdag 26 oktober, is er een speciale training voor de kinderen.

Anijsbroodje
De Krollenloop is een recreatieve loop die bekend staat om zijn gezellige en toegankelijke sfeer. Iedereen, klein en groot, kan aan één van de verschillende afstanden deelnemen. Plezier en de persoonlijke prestatie staan voorop. Het is een uniek evenement met ongeveer 1500 deelnemers en enthousiast publiek. Vele vrijwilligers zetten zich in om een fantastische sfeer te creëren. Allemaal kenmerken die van de Krollenloop, vernoemd naar het anijsbroodje met speculaas, de lekkerste loop van Brabant maken.

De start in 2019