Krollenloop 2020 afgelast

Evenement verplaatst naar 7-11-2021

VEGHEL – De Krollenloop gaat dit jaar niet door. Dat heeft alles te maken met corona. De organisatie is van mening dat door alle maatregelen, die vanwege COVID-19 genomen zouden moeten worden, de sfeer en kwaliteit die het Veghelse hardloopevent kenmerkt niet gegarandeerd kunnen worden. Daarom wordt de zevende editie verplaatst naar zondag 7 november 2021.

De Krollenloop is een recreatieve loop die bekend staat om zijn gezellige en toegankelijke sfeer. Iedereen, klein en groot, kan aan één van de verschillende afstanden deelnemen. Plezier en de persoonlijke prestatie staan voorop. Het is een uniek evenement met een groot deelnemersveld en enthousiast publiek. De laatste Krollenloop op 3 november 2019 telde maar liefst 1600 deelnemers. Vele vrijwilligers zetten zich in om een fantastische sfeer te creëren. Allemaal kenmerken die van de Krollenloop, vernoemd naar het anijsbroodje met speculaas, de lekkerste loop van Brabant maken.

Veiligheid en gezondheid voorop
Het coronavirus heeft naast persoonlijk leed, veel onzekerheid gebracht. Ook voor sportevenementen als de Krollenloop. Uiteraard staan de veiligheid en gezondheid van onze deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen op de eerste plaats. Voor alle maatregelen heeft de organisatie dan ook het volste begrip.

Unieke sfeer

De richtlijnen vanuit de overheid, RIVM en Atletiek Unie die op dit moment bekend zijn, geven de organisatie van de Krollenloop echter onvoldoende de zekerheid dat de unieke sfeer van de Krollenloop gewaarborgd kan blijven. Er zouden, los van alle organisatorische en financiële consequenties, teveel concessies moeten worden gedaan. Reden om de geplande editie van 1 november 2020 te verplaatsen naar 7 november 2021.

Warming Up Krollenloop
Fotograaf: Harold Hultermans