Kriskras door Meierijstad met de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Activiteiten in Zijtaart, Veghel en Schijndel komen zondag tussen 11.00 en 13.00 uur aan bod in de 55 Plusshow. Het radioprogramma voor senioren op Omroep Meierij.

Het onderwerp in Zijtaart gaat over het Passieconcert waarvoor Kamerkoor Cantra Libre druk aan het repeteren is. Op zondag 26 maart voert het koor, versterkt met zogenaamde projectzangers en musici van Phoenixcultuur, de passieliederen op in de eigen parochiekerk in Zijtaart. Wie er meer over wil weten moet zondag zeker luisteren naar het gesprek met concertcoördinator Anja Groot Schoemaker.

Digitaalpunt
Van Zijtaart gaan we door naar Veghel. Daar werd woensdag in Het Medisch Huis een Digitaalpunt geopend. Een Digitaalhuis is voor sommigen al bekend terrein. Niet iedereen is taalvaardig en de laatste jaren krijg je niet alles op papier maar digitaal doorgestuurd. Ook door de medische wereld. Vandaar is Het Medisch Huis met diverse disciplines en een apotheek niet zo’n verkeerde plaats om er een Digitaalpunt te vestigen waar mensen kunnen binnenlopen om een woordenbrij op papier duidelijk te krijgen.

Valpreventie
Met ons derde onderwerp blijven we de aandacht houden op het medisch vlak. Fysiotherapeut Roxanne Linders verzorgt over een week een lezing over valpreventie in het Sint Jozefklooster in Schijndel. Samen met Roxanne proberen we de luisteraar enthousiast te maken om deze lezing bij te wonen.

De dichter verrast
Antoon Buiting heeft dit keer een mooi Meierijs verhaal over een vroegere verkoopmethode aan huis. Sonja van den Heuvel attendeert op de laatste Veghelse Quiz die eind maart wordt gehouden. Waarover het Gedicht van de Week gaat blijft ook voor ons een verrassing totdat we de stem van dichter Ingo Audenaerd van Schrijverscollectief Meierij te horen krijgen. Wat wel zeker is? De muziek in onze show. Die dateert uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Met een Top 3 uit 1973 en in het Brabants Kwartierke 3 liedjes van regionale artiesten. We laten ons verrassen. Jij ook?