Kringloopwinkel ’t VinCentje weer open: ‘blij dat we weer kunnen’

SCHIJNDEL – Woensdagochtend ging na vijf maanden de deur weer open van kringloopwinkel ’t VinCentje. Lang voor de opening stond er al een lange rij met bezoekers. ’t Vincentje sloot vijf maanden geleden de deuren vanwege de coronacrisis.
VIDEO 't VinCentje weer open
Fotograaf: Jan van Oort

Kringloopwinkel ’t VinCentje is er al sinds 1987. De winkel wordt volledig gerund door vrijwilligers. De opbrengst van de winkel gaat volledig naar de kas van de vereniging, waar onder meer de voedselpakketten van de Voedselhulp mee gevuld worden.

Blij
Na het nemen van de nodige coronamaatregelen kon de winkel weer open. Coördinator van de winkel, Ton Zandbergen was zichtbaar blij met dit gebeuren: “Niet alleen ik maar al onze medewerkers zijn blij dat we weer aan de gang kunnen. De 25 bezoekers die we maximaal binnen mogen laten stonden een kwartier voor de opening al op de stoep”. Ans van Rozendaal is een regelmatig bezoeker van ’t VinCentje. Zij heeft in haar mandje al enkele spulletjes: “Ik ben blij dat de winkel weer open is. Ik ben een fan van ’t VinCentje. Ze hebben heel leuke spullen, vriendelijke mensen en alles is ook nog leuk geprijsd. Er is altijd wel iets leuks te vinden.

't VinCentje weer open