Krijgt Veghel een appeltje van Oranje?

VEGHEL - Elk jaar reikt het Oranje Fonds drie Appeltjes van Oranje uit. Deze geldprijs gaat naar sociale projecten die een groot verschil maken in het leven van mensen. De stichting Join Us uit Veghel maakt kans op deze prijs.

De stichting Join Us dringt eenzaamheid onder jongeren tussen de 12 en 25 jaar terug. Zeker tijdens de lockdown is dat erg belangrijk. Naast allerlei activiteiten heeft Join us een landelijk meldpunt voor eenzame jongeren. Sind kort is er ook een online platform www.eenzamejongeren.com met tips, ervaringen, een zelftest en forum.

Stemmen

Join Us is trots dat ze genomineerd is voor een Appeltje van Oranje. Uit 400 aanmeldingen zijn maar 40 projecten geselecteerd. Tot en met 20 januari kan iedereen via stem.oranjefonds.nl op een project stemmen. De 10 projecten met de meeste stemmen gaan door voor de prijzen. Uiteindelijk krijgen 3 projecten elk 15.000 euro en een bronzen beeldje. Ook de stemmers maken kans op een prijs. Onder hen wordt 2.000 euro verloot dat gedoneerd wordt aan een project naar keuze.