Krijgt een Rooi een regionale hub?

SINT-OEDERODE- Minder files, meer mobilieit: dat is het goede voornemen van de regio Zuidoost-Brabant. En misschien is daarin letterlijk een centrale rol voor Rooi weggelegd.

Om de druk op de snelwegen te verminderen, moeten mensen meer samen gaan reizen. Dat kan met carpoolen, maar ook met openbaar vervoer. Maar dan moet de overstap uit de eigen auto naar een ander vervoersmiddel wel makkelijk gemaakt worden. Daarvoor moeten de regionale hubs gaan zorgen. Dat zijn plekken aan de rand van grote steden waar mensen kunnen overstappen op een ander vervoersmiddel. Er zijn zes zoekgebieden voor deze hubs aangewezen. Een daarvan is de A50. En voor dat zoekgebied is afslag 9 bij Sint-Oedenrode in beeld, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

HOV-halte

Die plek is vrij logisch, want daar ligt al een carpoolplaats met fietsenstalling en HOV-halte. De gemeente Meierijstad denkt dat deze plek voldoet aan alle eisen van de regionale hub. Maar ze geeft ook aan open te staan voor eventuele aanpassingen. Ook wil de gemeente kijken of er rekening gehouden met worden met de snelbussen die misschien over de A50 gaan rijden. Dit plan, Bus Rapid Transit genaamd, is nog ontwikkeling.