Kriebelbeesten en stoepkrijten in Phoenix Zomertour

VEGHEL – In de Phoenix Zomertoer wordt een aantal kinderworkshops gehouden waarin kinderen zich op alle mogelijke manieren creatief kunnen uiten. De zomertour is van 20 t/m 29 augustus op de Noordkade in Veghel.

Op dinsdagochtend 24 augustus kunnen de kinderen meedoen aan de workshop ‘kriebelbeesten tekenen’. Tijdens de workshop gaan ze tekenen en schilderen met materialen uit de natuur. Ze bedenken hun eigen kriebelbeest en aan het einde van de workshop maken ze een fotoshoot van alle kriebelbeesten op een gekke locatie op de Noordkade.

Stoepkrijten

Stoepkrijt is weer helemaal in. Straten, pleinenen de stoep zien er daardoor weer kleurrijker uit. Tijdens een workshop op dinsdagmiddag 24 augustus gaan de kinderen samen een groot kunstwerk maken op de Noordkade. Ze vinden hun inspiratie in het werk van Vincent van Gogh.

‘Over de luie hond en de kraai’

Op 26 augustus is er een workshop dans, expressie, muziek en fysiek spel. De kinderen maken een reis waarin ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Uitgangspunt is het verhaal ven de luie hond en de kraai. “Slapen en dromen wat is dat toch fijn! Zouden vogels dan ook slapend kunnen vliegen”, vroeg de luie hond zich af? De kraai wil graag samen met de hond en de kinderen op avontuur.

Voor uitgebreide informatie kijk op de website van de Phoenix Zomertour.